Geschiedenis

Vrouwenvereniging "Weest Getrouw" is opgericht in 1943, maar van de eerste bijeenkomst zijn helaas geen notulen meer te vinden. Wel van de tweede bijeenkomst die gehouden werd op 16 november 1943. Vroeger kwam men bij elkaar op de avonden dat het volle maan was, want dan was de weg wat verlicht. De avonden werden gehouden bij de dominee aan huis en de vrouw van de dominee was de voorzitster. De dames brachten meestal een breiwerk mee, want vroeger was het gezegde "een vrouwenhand en een paardentand zullen nimmer stilstaan". Men begon de avonden met bijbellezing en gebed en daarna was er een bespreking over hetgeen er gelezen was. Na het koffiedrinken werd het breiwerk te voorschijn gehaald en werd er door de voorzitster een boek voorgelezen.

Maar het belangrijkste is dat de bijbel nog wel wordt gelezen. Ook komen we niet meer op maanverlichte avonden bij elkaar, maar om de 14 dagen en komt er iemand iets vertellen of dia's laten zien. Ook knutselen we wel eens wat.

Samenstelling bestuur Samenstelling bestuur

Alie van Valburg voorzitster 0651599220