Oproepje !

Stel je voor…je weet in de ochtend niet of je vanavond eten kan kopen om een maaltijd te bereiden voor je gezin, of je kind de volgende maand nog wel naar school kan omdat je niet weet waar je schoolgeld vandaan moet halen. Je al jaren opzoek bent naar een baan maar deze niet te vinden is.
Samen met 4 kinderen en je vrouw woon je onder een afdakje .... welke kapot is en dus de kans zeer aanwezig is dat in augustus tijdens het regenseizoen het afdak gaat in storten….
Het is de realiteit in Gambia. Sinds 2012 zijn wij actief in Gambia. Op een eenvoudige manier proberen we de lokale bevolking te helpen. Er zijn 3 gezinnen welke we regelmatig voorzien van een zak rijst. Ook hebben we al veel kleding naar ze opgestuurd.  De vader van 1 van de gezinnen is werkeloos. Elke dag gaat hij er op uit om aan enkele centen te komen om zo toch een zeer eenvoudige maaltijd voor zijn kinderen te kunnen kopen. 1 Dochter gaat nu naar school.  Het ging ons aan het hart dat hier geen geld voor was dus schoolgeld  voor dit mooie meisje betaald.
Tijdens onze laatste reis zijn we in gesprek gegaan met het gezin hoe er nu een inkomen gecreëerd kan worden. Een klein gedeelte is gelukt….er is een koelkast aangeschaft zodat de moeder van dit gezin op straat koud water kan verkopen.
Het is nog niet genoeg….tis schrikbarend hoe deze mensen leven en dan nog positief in het leven staan.
Helaas kunnen wij als gezin ook  niet veel meer doen voor deze mensen. Maar overal is een mogelijkheid voor….. We zijn begonnen met  kleding in te zamelen, deze  verzenden we per boot naar Gambia. De kleding wordt voor een klein bedrag door dit gezin aan de lokale bevolking verkocht. Op deze manier krijgt het gezin meer inkomen en de mensen in het dorp hebben voor een klein bedrag kleding. Een prachtig plan waar heel veel mensen uit Gambia mee geholpen zijn!
Onze oproep is dus…..heb je dames, heren en kinder kleding en schoenen over? Is het schoon en niet kapot? Wij kunnen het o zo goed gebruiken voor dit gezin! (winterjassen en dikke truien worden niet gedragen in Gambia)
Beddengoed, handdoeken, vitrage en gordijnen zijn ook welkom!
Heb je vragen neem gerust contact met ons op. We komen de kleding graag bij je ophalen.
Bertina Zaaijer & Rafael Eijkelkamp
Telefoon: 06-53760888 / 06-18222279

vernieuwde wijkindeling vernieuwde wijkindeling

vanuit de kerkenraad! vanuit de kerkenraad!

Autodienst

In onze gemeente zijn er ouderen die graag de kerkdienst willen bijwonen maar niet meer op eigen gelegenheid naar de kerk kunnen komen. Om dit toch mogelijk te maken heeft de kerkenraad besloten om een autodienst op te gaan zetten.
Hennie en Corrie van Beusekom zijn bereid gevonden om dit te coördineren.
Het werkt als volgt:

Iedere zondag is er iemand die zorgdraagt voor de “kerkauto”.
In het dienstenoverzicht in De Bron vindt u de naam en het telefoonnummer van de persoon die is ingeroosterd.
Wilt u gebruik maken van de “kerkauto” dan kunt u zelf contact opnemen.
In overleg wordt afgesproken hoe laat u wordt opgehaald. Natuurlijk wordt u na afloop van de dienst weer thuis gebracht.
Ouderen die iedere zondag gebruik willen maken van de kerkauto kunnen contact opnemen met Hennie en Corrie van Beusekom. Zij regelen dan dat u standaard wordt opgehaald en u hoeft zich dan alleen bij verhindering af te melden.

Zondagsdienst - Herdenken overledenen
datum en tijdstip 26-11-2017 om 10.00 uur