PKN
Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren
 
Rommelmarkt - NIEUWS Rommelmarkt - NIEUWS

Nieuws over de rommelmarkt 
Wij vallen gelijk ‘met de deur in huis’…..
De rommelmarkt van 28 mei 2022 gaat niet door.
Maar ook in de toekomst is er geen rommelmarkt meer in Ommeren.

Waarom dan geen rommelmarkt meer?
Afgelopen jaren is binnen het bestuur diverse malen de opmerking gemaakt: wij moeten oppassen, we gaan ten onder aan ons eigen succes. En helaas, dit is de realiteit geworden. De markt werd ieder jaar groter, ieder jaar meer spullen en ieder jaar meer kramen. De gemiddelde leeftijd van onze gekoesterde vrijwilligers werd hoger; steeds minder vrijwilligers lukte het om de hele dag de markt te bemensen: jong en wat ouder. Maar we hadden juist meer vrijwilligers nodig om de kramen de hele dag te kunnen bemensen.

Verder hebben we veel medewerking van de bedrijven in Ommeren gehad in het gebruik van hun terrein, maar ook dat wordt lastiger evenals ruimte voor het parkeren van de vele bezoekers. Het werd te groot en te veel.

En de tijd heeft ons ingehaald. Corona gooide de afgelopen jaren roet in het eten en de start van de Kringloopwinkel bleek een gouden greep. De rommelmarktcommissie geeft daarom het stokje over aan de Kringloopwinkel, die een geweldige omzet realiseert. En zo wordt onze kerk in Ommeren blijvend geholpen in haar voortbestaan en onderhoud.

Een afscheid …. wij bedanken onze vrijwilligers
Natuurlijk vergeten wij niet onze vrijwilligers te bedanken die ons jarenlang met veel inzet en plezier hebben geholpen. Bijna 40 jaar rommelmarkt laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Wij denken nu na over een gezellig samenzijn om terug te blikken op bijna 40 jaar rommelmarkt en nog even de saamhorigheid binnen Ommeren te voelen. U, als vrijwilliger, wordt hierover persoonlijk benaderd.
Maar ook de bedrijven in Ommeren en onze sponsors zijn ons altijd goed gezind geweest. Onze dank daarvoor!

Wij vinden het heel spijtig dat wij deze beslissing hebben moeten nemen, maar wij hebben hierin geen keus.
Wij bedanken iedereen die de afgelopen jaren ons veel hebben geholpen en hopen dat we elkaar op een later tijdstip weer ontmoeten.🍀

Hartelijke groet: de rommelmarktcommissie: Aart, John, Johan, Leny, Gina en GéaDe historie van de Rommelmarkt

De eerste rommelmarkt werd gehouden in 1982 en de opbrengst van de eerste drie markten werd besteed aan een fraai pijporgel. Daarna werd de rommelmarkt een jaarlijks wederkerend festijn, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het onderhoudsfonds van de kerk. Hopelijk wordt zo voorkomen dat toestanden als in de vijftiger en zestiger jaren zich nog eens voor doen.

terug
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-03-2023 om 10.00 uur
meer details

Palmzondag
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00 uur
meer details

 
vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.