Kerk in corona tijd Kerk in corona tijd

VERSOEPELINGEN!

De versoepelingen van de corona-maatregelen hebben ook consequenties voor de kerken. Het overlegorgaan kerken/overheid (Cio) adviseert om de anderhalve meter regel ook op het kerkelijk erf los te laten. Het gebruik van de corona-check app wordt door de kerken als ongewenst beschouwt, namelijk niet passend voor de toegang tot een eredienst. Deze adviezen heeft de PKN overgenomen. Wel vergezeld van de aanbeveling om elkaar de ruimte te geven.

Overeenkomstig deze aanbevelingen heeft onze kerkenraad unaniem besloten de anderhalve meter per 26 september los te laten. Het lijkt ons echter vooralsnog geen goede zaak om de kerk volledig met kerkgangers te vullen, elkaar de ruimte geven wordt dan moeilijk. Daarom is ongeveer de helft van de stoelen uit de kerk gehaald, zodat we de overgebleven stoelen wat ruimer kunnen opstellen, en wie dat wil ook afstand kan houden. Er hoeft vanaf heden niet meer voor kerkbezoek te worden aangemeld, dat zal velen van ons goed doen, omdat het toch enigszins een barrière vormde. Ook bent u volkomen vrij bij de keuze van uw zitplaats in de kerk. De regel dat alleen mensen uit één huishouding bij elkaar mogen zitten vervalt.
Wel vragen we om uw handen te ontsmetten bij binnenkomst van de kerk, en snel door te lopen naar uw zitplaats, zodat er geen opstoppingen ontstaan. Er zal, om handcontact via de doorgeef zakjes te voorkomen, nog steeds met de lange stok gecollecteerd worden.

En het belangrijkste advies blijft: bij luchtwegklachten thuisblijven...

We hopen dat de stap naar de kerk nu voor velen weer wat makkelijker wordt, en benadrukken dat wie zijn of haar gezondheid kwetsbaar acht, en nog niet naar de kerk durft te komen, ook gewoon thuis kan blijven meekijken: kerkdienst bekijken

Kinderkerk en oppas voor de 0 tot 4 jarigen zullen weer standaard, zonder aanmelding vooraf, worden aangeboden, dus ook gezinnen met kinderen zien we graag komen!

Het huren van gebouw ‘De Bron’ voor feestjes e.d. is nog steeds niet mogelijk.

De kerkenraad

Zondagsdienst, Nat. Bijbelzondag