Kerk in corona tijd Kerk in corona tijd
De stappen die de overheid zet om de samenleving te openen, en samen terug te gaan naar normaal, bieden ook meer ruimte aan de kerken. Er is geen beperking meer aan het aantal zitplaatsen dat mag worden gebruikt, mits er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Ook kan weer door de gemeente gezongen worden. Alle liederen in de dienst kunnen samen gezongen worden. Voorzichtigheidshalve beperken we ons nog wel in het aantal liederen en coupletten.

Wat betekent dat voor onze kerkdiensten?

Helaas kunnen wij onder de conditie van anderhalve meter afstand maximaal 40 tot 45 mensen plaatsen. De kerkenraad heeft daarom besloten dat we maximaal 30 kerkgangers toelaten, exclusief kinderen,  en exclusief de ‘medewerkers’. Op die manier kunnen we tot ons maximum gaan.

Aarzel dus niet om uw (klein)kinderen van basisschoolleeftijd mee te nemen! Zij bezetten nooit de plek van een volwassene, ze tellen niet mee voor het aantal van 30.

Aanmelding voor de dienst blijft nodig. Dat kan op donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur, via de nummers: 06-10093041 en 06-10093043. U krijgt dan in de meeste gevallen éen van onze kosters aan de lijn, zij maken de indeling en kijken hoe we verantwoord zoveel mogelijk kerkgangers kunnen plaatsen.

En nog steeds geldt: handen ontsmetten, afstand houden en bij luchtwegklachten thuisblijven...

Onze diensten blijven uiteraard met beeld en geluid live te volgen, of later te bekijken, via deze link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/453-Hervormde-Gemeente-Ommeren

De kerkenraad heeft besloten om de gespreksgroepen en de ontmoetingsmorgen vóór de zomervakantie niet meer op te starten. We hopen dit alles in september weer op te kunnen pakken. Als er meer versoepelingen voor ons mogelijk zijn communiceren we dat via de digitale nieuwsbrief, onze Facebookpagina en ‘De Kerk roept.’

Het huren van gebouw ‘De Bron’ voor feestjes e.d. is nog steeds niet mogelijk.

De kerkenraad

datum en tijdstip 01-08-2021 om 10.00 uur