Oproepje !

Stel je voor…je weet in de ochtend niet of je vanavond eten kan kopen om een maaltijd te bereiden voor je gezin, of je kind de volgende maand nog wel naar school kan omdat je niet weet waar je schoolgeld vandaan moet halen. Je al jaren opzoek bent naar een baan maar deze niet te vinden is.
Samen met 4 kinderen en je vrouw woon je onder een afdakje .... welke kapot is en dus de kans zeer aanwezig is dat in augustus tijdens het regenseizoen het afdak gaat in storten….
Het is de realiteit in Gambia. Sinds 2012 zijn wij actief in Gambia. Op een eenvoudige manier proberen we de lokale bevolking te helpen. Er zijn 3 gezinnen welke we regelmatig voorzien van een zak rijst. Ook hebben we al veel kleding naar ze opgestuurd.  De vader van 1 van de gezinnen is werkeloos. Elke dag gaat hij er op uit om aan enkele centen te komen om zo toch een zeer eenvoudige maaltijd voor zijn kinderen te kunnen kopen. 1 Dochter gaat nu naar school.  Het ging ons aan het hart dat hier geen geld voor was dus schoolgeld  voor dit mooie meisje betaald.
Tijdens onze laatste reis zijn we in gesprek gegaan met het gezin hoe er nu een inkomen gecreëerd kan worden. Een klein gedeelte is gelukt….er is een koelkast aangeschaft zodat de moeder van dit gezin op straat koud water kan verkopen.
Het is nog niet genoeg….tis schrikbarend hoe deze mensen leven en dan nog positief in het leven staan.
Helaas kunnen wij als gezin ook  niet veel meer doen voor deze mensen. Maar overal is een mogelijkheid voor….. We zijn begonnen met  kleding in te zamelen, deze  verzenden we per boot naar Gambia. De kleding wordt voor een klein bedrag door dit gezin aan de lokale bevolking verkocht. Op deze manier krijgt het gezin meer inkomen en de mensen in het dorp hebben voor een klein bedrag kleding. Een prachtig plan waar heel veel mensen uit Gambia mee geholpen zijn!
Onze oproep is dus…..heb je dames, heren en kinder kleding en schoenen over? Is het schoon en niet kapot? Wij kunnen het o zo goed gebruiken voor dit gezin! (winterjassen en dikke truien worden niet gedragen in Gambia)
Beddengoed, handdoeken, vitrage en gordijnen zijn ook welkom!
Heb je vragen neem gerust contact met ons op. We komen de kleding graag bij je ophalen.
Bertina Zaaijer & Rafael Eijkelkamp
Telefoon: 06-53760888 / 06-18222279