Afscheidsdienst Henk Overdijk zondag 28 april

Op zondag 28 april was de afscheidsdienst van Henk Overdjik.

Bekijk alle foto's
 
Afscheidsreceptie Henk Overdijk

Zaterdag 20 april was er een afscheidsreceptie voor Henk en Els overdijk.
 

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag 16 april 2024


De foto's van de ouderenmiddag.

Bekijk alle foto's
 
Doop Milou en Nore

Op 14 april was het weer feest... In een volle kerk werden Milou en Nore gedoopt, en daar zijn we heel blij om. Een fotoïmpressie, met dank aan Thea, in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen en Pasen

Op Palmpasen werden, zoals ieder jaar, de palmpaasstokken door de kinderen versierd. Aan het einde van de dienst kwamen ze met hun versierde stokken naar de kerk.

Met Pasen zorgde de kinderkerk er voor dat alle kerkgangers na de dienst de bloementjes buiten konden zetten....

Bekijk alle foto's
 
Doopdienst 25 februari

Op 25 februari werden Marieke en Eylin gedoopt, twee kleine meisjes werden opgenomen in de grote kudde van de goede Herder. Met veel mensen waren we er getuige van. Een paar foto's, met dank aan Leonard, in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Kerstviering senioren

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest

Op zaterdag 23 december vierden we het Kerstfeest voor en door de kinderen. We beleefden een mooi Kerstfeest, deze keer 'klassiek' in onze sfeervolle kerk. In dit album een kleine fotoimpressie, met dank aan Thea Verkerk.

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel 2023

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag donderdag 9 november 2023

    Een verslagje van de afgelopen ouderenmiddag.

Om 14.30u was iedereen weer aanwezig en na het welkom opende Ds. Overdijk de middag met gebed, meditatie en werd lied 885 gezongen.

Toen was er tijd voor koffie/thee en speculaas, na deze versnapering was het woord aan Dhr. Leijsen die ons meenam “onderwijs door de jaren heen”. Van griffel tot i-pad en al wat er tussen ligt b.v. de inktpotjes en de inktlap, meestal zelf gemaakt met lapjes stof samengebonden met een knoop.                                  


In de pauze advocaat met slagroom of een sapje soms met schuim

Dhr. Leijsen liet behalve beelden op de beamer ook leesboekjes bv Rozemarijntje zien en de oude bekende schoolplaten. Aan het eind van de presentatie zongen we met elkaar nog 2 oude schoolliedjes: in het groene dal, in het ………..en de paden op de lanen in…………

Een duidelijke maar vooral voor velen van ons een herkenbare terugblik van die “goeie ouwe tijd”,  dhr. Leijsen had zich ook nog goed verdiept in de geschiedenis van de Ommerense scholen, de lagere school bij de kerk en later “de Meent” van Ommeren.

Na deze invulling werden onze magen gevuld met de keuze uit 3 verschillende stamppotten of van alle 3 een beetje, als toetje een “aangekleed” bolletje ijs.

De collecte van deze middag gaat naar de voedselbank, dat we  allen bewust zijn van onze weldaad werd duidelijk in het mooie bedrag van €325,-  dat is opgehaald.

Na de afsluiting gingen we allen weer huiswaarts en hopen we elkaar weer te zien op 16 april 2024.

 

Mede namens de bezoekgroep, Annelies v Blijderveen en Gerda v Ommeren

Bekijk alle foto's
 
Uitje Kinderkerk

Op 30 september gingen we met de kinderen van de kinderkerk en hun ouders (of oma's) naar speelboerderij 'De Boterbloem' in Leersum. Het werd een geweldige middag! We hebben allemaal erg veel zin in het nieuwe seizoen! Meteen maar afgesproken dat we binnenkort als ouders een avondje bij elkaar komen.
In dit album een aantal foto's, met dank aan de verschillende fotografen.

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 17 september 2023

Een rivier... Een grens met op beide oevers mensen die elkaar niet kunnen luchten of zien? Of een stroom van nieuwe kracht, zodat een boom aan de oever op tijd vrucht draagt en niet verdort? In de kerk de sketch De Kinderbrug en aansluitend aan de dienst een high tea...

Bekijk alle foto's
 
Doop-gezinsdienst 9 juli

Op 9 juli hadden we een gezinsdienst in de pastorietuin. Het was prachtig weer, de warmste zondag van het jaar tot nu toe... In de dienst werd de tweeling Fiene en Esmee gedoopt. Ook kregen we bezoek van iemand van 2000 jaar geleden...
Het was heel bijzonder om op deze manier een doopdienst te hebben!
In dit album een foto-impressie, met dank aan Thea.

Bekijk alle foto's
 
Belijdenisdienst Pinksteren

Tijdens de Pinksterdienst legden Arjan, Corjanne, Kristel en Jan belijdenis af van hun geloof. Fijn wanneer mensen hun Doop beamen, het was voor ons allemaal een heel feestelijke dienst.

Bekijk alle foto's
 
Gemeentedag 13 mei 2023

Bekijk alle foto's
 
Doopdienst 7 mei

Op 7 mei werden Ilan en Sep gedoopt. In dit album een kleine impressie van de doopdienst, met dank aan 'oom' Leonard, die deze keer de foto's maakte.

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag 25-04-2023

                                      Ouderenmiddag 25-04-2023
Dinsdagmiddag is de ouderenmiddag weer geweest. Het was een gezellige en geslaagde middag.
Na een berichtje eind van de middag de zaterdag ervoor, dat dhr. Leijsen door verdrietige familieomstandigheden de presentatie voor dinsdag af moest zeggen. Heel terecht en heel begrijpelijk maar het was toch even ohhhh en nu??
Na een kwartiertje een mail naar dhr. Tammes gestuurd en al heel snel antwoord terug, ik kom en breng een presentatie mee over de eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Wat een opluchting en wat was ik dankbaar dat het zo snel opgelost was.
De middag werd door Ds. Overdijk geopend om 14.30u. met meditatie, gebed en het zingen van lied; 753. Hierna koffie/thee (vlak voor Koningsdag) een lekkere oranje soes.
Hierna presenteerde dhr. Tammes hoe Nederland aan zijn eerste vrouwelijke burgemeester kwam. Op 16 april 1946 volgde Mevr. Truus Smulders – Beliën haar echtgenoot op die het einde van de oorlog nog werd doodgeschoten.
                                               
Het boek is een aanrader om te lezen de eerste 10 vrouwelijke burgemeesters worden hierin ook genoemd. Hoe werd er in die tijd nog over vrouwen met een ambt of bepaalde positie gedacht, het komt allemaal voorbij in dit boek.

Na de pauze Met het bekende advocaatje van Sanny nog een kort laatste gedeelte van de presentatie.
Als afsluiting van deze middag de gezamenlijke maaltijd, bereidt door enkele dames en (nieuw in de kookgroep) een heer.
We genoten van bami en nasi met alles erop en eraan.
Deze ouderenmiddag is ook nu weer voorbereidt door de dames en heer van de bezoekgroep. Deze groep is het hele jaar actief met bezoekwerk aan onze ouderen. Éen van deze dames is dit jaar na 23 jaar bezoekwerk gestopt.
Janny v. Ouwerkerk haar bezoekjes zijn niet te tellen en daarbij alle andere hand- en spandiensten. In de vergadering hebben we haar bedankt voor het vele werk en wat zij voor vele in onze gemeente betekend heeft en nog betekend
                                                                          
Ook hierbij nogmaals dank!        
 

Bekijk alle foto's
 
Paasontbijt en Paasdienst 2023

Op 9 april was er weer de Paasdienst en, na een lange Corona periode, gelukkig weer het Paasontbijt.

Bekijk alle foto's
 
Schilderwerk binnen in de kerk

Enige weken is er druk gewerkt aan het schilderen binnen in de kerk.
Omdat het werk klaar is, was er op 2 april 2023 weer een dienst in de kerk.
Het resultaat is te zien op de foto's, waarbij een ieder na afloop van de dienst
werd getrakteerd op een stukje taart met een toepasselijk uiterlijk.

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Opbouw

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Inrichting

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Spullen

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch Bloemschikken 2024/ 2023/2022/2021/2020/2019/2018

Hier vindt u de foto's van het liturgisch bloemschikken.

Bekijk alle foto's