PKN
Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren
 
Startweekend zondag

Zoals al veel vaker, werd de startdienst gevolgd door een high tea in 'De Bron,' met dank aan Els de Jong, die voor een heel sfeervolle entourage zorgde, waarin we samen alle meegebrachte lekkernijen konden proeven.
Maar eerst een heerlijk volle kerk, waarin het recept van 'bijbelse koek' werd gedeeld, en duidelijk werd dat we allemaal nodig zijn...
God nodigt ons uit om mee te doen, fijn dat we vanmorgen met zoveel mensen 'ja' mochten zeggen!

Een bemoedigend begin van een nieuw seizoen kerkenwerk...

Bekijk alle foto's
 
Startweekend zaterdag

Hoera, na twee jaar van beperkingen konden we weer helemaal los! Een startweekend als vanouds. Zaterdag een gezellige middag en avond bij Wilma en Marcel, met dank aan de commissie: Joke, Wilma, Gerda, Els, Christa en Marinus, die de middag hebben voorbereid.

En wat fijn dat er ook zoveel mensen waren! 

 

Bekijk alle foto's
 
Overstapdienst

Op een stralende zondag namen tien kinderen afscheid van de kinderkerk en maakten ze de overstap naar de tienerkerk. We waren met velen rond hen bij elkaar in een gezinsdienst in de openlucht, in de pastorietuin, onder optimale omstandigheden
Een fotoimpressie, met dank aan Thea, in dit album

Bekijk alle foto's
 
Doop Amy

Op 26 juni werd Amy gedoopt. Haar ene opa mocht haar binnendragen, haar andere opa las een zelfgemaakt gedicht. Tante Esther maakte foto's, tante Karen bad het doopgebed, tante Linda las de schriftlezing. En de kinderen van de kinderkerk maakten natuurlijk weer een vlieger!
Enkele foto's in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Doop Yorick

Niet alleen het weer was mooi op zondag 15 mei, maar in een mooie dienst werd Yorick gedoopt. Zijn opa las een mooi gedicht, en To Believe, het koor waar zijn papa en mama in meezingen, zong een paar liederen. En natuurlijk maakten de kinderen van de kinderkerk weer de bekende vlieger.
In dit album een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag 26 april 2022

                                               
Wat was het fijn om na 2,5 jaar weer een ouderenmiddag te mogen organiseren.
We hebben de contacten op allerlei gebied erg gemist. Dat was ook goed te horen, er is voor 2,5 jaar gepraat met elkaar.
De locatie deze keer was bij Appelcafé Gruun, we zijn daar goed ontvangen en niets tekort gekomen deze middag. Met het organiseren wisten we nog niet wat voor afstand en hoeveel gasten er aanwezig mochten zijn, dus wat meer ruimte gezocht. En na zoveel tijd ook eens wat extra’s voor iedereen. Zeker ook voor de dames van de bezoekgroep die er altijd (met liefde) veel tijd in steken en ook de afgelopen Corona-jaren het contact met onze ouderen op allerlei manieren in stand hebben gehouden, was het verdiend om eens rustig van de middag te kunnen genieten.
Ds. Overdijk opende de middag met ons, Els zorgde voor de muzikale begeleiding en daarna verhuisden we naar de educatieruimte, waar schrijfster/journalist Annegreet v Bergen met beeld en vertelling (en dank aan Joël die de techniek op zich heeft genomen) ons meenam naar de jaren 50-60. Zij heeft een aantal boeken geschreven o.a. Gouden jaren en het Goede leven, hierover ging haar presentatie. Na de pauze kon men vragen stellen of zelf herinneringen uit die tijd vertellen en was er als afsluiting nog een korte presentatie van voorwerpen uit het verleden en hoe zien ze er nu uit in het heden. Het was duidelijk met veel humor en vooral heel herkenbaar wat we te zien en te horen kregen.
Bij binnenkomst,  in de pauze en na afloop zijn we door het Appelcafé voorzien van een hapje en een drankje met als afsluiting een broodmaaltijd.
Het was goed om weer op deze manier samen te zijn. Ook confronterend omdat er in deze paar jaren toch een aantal leden van onze gemeente ons zijn ontvallen, zij worden door hun naaste maar ook door ons allen gemist. Maar ook goed dat we weer een aantal nieuwe gezichten  mochten verwelkomen. Op 10 november hopen we de volgende ouderenmiddag te houden, was u er nog niet bij geef u t.z.t. gerust op bij u bezoekdame/ouderling, het komt van te voren allemaal in de Bron en Kerk Roept te staan. Van harte welkom!!
Mede namens de dames/heer van de bezoekgroep,
Gerda v Ommeren
 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen Kinderkerk

Met Palmpasen hielden we een kinderkerk XXL, waar de kinderen het verhaal van de intocht hoorden en een palmpaasstok versierden. Bij het uitgaan van de kerk was het weer een vrolijk gezicht!
In dit album een paar forto's.

Bekijk alle foto's
 
Doop Loaz

Het was 27 maart een heel feestelijke zondag. Natuurlijk in de eerste plaats omdat Loaz werd gedoopt. Maar ook omdat de kerk voor het eerst na corona weer prop en prop vol zat... In dit fotoalbum een kleine impressie van de doopdienst.

Bekijk alle foto's
 
Doop Isabeau en Lux

Op de derde Adventszondag, 12 december, werden Lux en Isabeau gedoopt.
Isabeau in de doopjurk waarin ook haar moeder en haar opa zijn gedoopt. Fleur stak de adventskaars aan, en Jozef kwam, met een flinke plank gewapend, op bezoek... De dominee heeft blijkbaar met z'n toga-mouw tegen de witkalk van de muur gestaan... (Bij het afstandhouden kom je nog wel eens in vreemde hoekjes terecht, als het druk is...) De kinderkerk maakte voor Lux en Isabeau de bekende vlieger.
Jammergenoeg konden we niet samen koffiedrinken, maar buiten hebben we de doopouders toch gelukgewenst.

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Opbouw

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Inrichting

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Spullen

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch Bloemschikken 2022/2021/2020/2019/2018

Hier vindt u de foto's van het liturgisch bloemschikken.

Bekijk alle foto's
 


 

Zondagsdienst, Israƫl zondag en doopdienst
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Zondagdienst - Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 16-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 23-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.