Overstapdienst

In de gezinsdienst van 8 juli stapten Geke, Jesse, Arjan, Chananja, Rick en Marith over van de kinderkerk naar de tienerkerk. Het thema van de dienst was 'De verloren penning,' een bekende, kleine, gelijkenis van Jezus uit Lucas 15. Het verhaal werd voor deze zondagmorgen een beetje 'geupdatet' zoals uit de foto-impressie blijkt...

Pinksteren - Belijdenisdienst

Op Eerste Pinksterdag legden Roeline, Wanda, Joël en Truus belijdenis af van hun geloof. Een heel feestelijke dienst in een volle kerk!
In dit album enkele foto's.

Rommelmarkt 12 mei 2018

Doop 15 april

Op 15 april werd Tyago gedoopt. Fijn! Nu hoort hij er helemaal bij. Zijn opa had een mooi gedicht gemaakt dat hij voorlas in de kerk. In dit album een paar foto's van de doopdienst

Paasontbijt

De grote zaal van de Bron zat mudvol, met ruim 90 mensen, jong en oud, die op eerste Paasdag meededen met het Paasontbijt, het was een feest om zó het Paasfeest te beginnen!
Een groot compliment voor de dames die alles voorbereid, geregeld en uitgevoerd hebben, het was ook dit jaar prima voor elkaar.
In dit album een aantal foto's, met dank aan Thea Verkerk.

Palmpasen

Ook dit jaar maakten de kinderen van de kinderkerk een Palmpaasstok. Aan het einde van de dienst kwamen ze de kerk binnen met hun versierde stokken. We zongen "Dans en zing: hosanna voor de koning; dans en zing: hosanna voor de Heer!"
Jara legde ons uit welke symboliek achter de Palmpaasstok schuilt.
Enkele foto's in dit album

Ouderenmiddag 20 maart 2018

Dinsdag 20-03-2018 was er weer onze ouderenmiddag in de “Bron”.
Het werd een fijne en gezellige middag samen met onze  “ouderen”  en vrijwilligers van de bezoekgroep.”

Daar de griepgolf nog niet ten einde was, waren er wat afzeggingen, maar toch nog een mooie opkomst,  alles bij elkaar 50 personen.

De middag werd geopend door Ds Overdijk.
Na de opening werd de middag ingevuld door “Koek en Snoepie”
Emmy en Martin de Bruin vertelden over “oud” snoep uit allerlei streken in Nederland vanaf ongeveer 1945.
Daar vertoonden zij beelden bij op de beamer en tussendoor werden er ook nog liedjes uit die tijd, en passend bij het snoep, gezongen. Dat valt altijd goed in Ommeren, er werd volop meegezongen.

Tijdens de pauze was het winkeltje  “geopend” en was er de mogelijkheid om snoep te kopen. (winkeltje zie foto’s op de website)

Na de pauze het laatste deel. Dit deel ging over het huishouden in de jaren ‘50 en “60, wat voor iedereen nog heel herkenbaar was. Dat werd duidelijk door het “o ja” en “dat weet ik nog goed’.

We hebben de middag afgesloten met een “rijdend buffet”, ditmaal met friet en een snack.
Al met al weer een  geslaagde maar vooral gezellige middag!
Iedereen  wordt voor de volgende keer weer van harte uitgenodigd, ook als u er nog niet bij was/bent!
Deze middag zal zijn op donderdag 8 november 2018, met ook weer een leuke invulling, hier hoort/leest u t.z.t meer over in de “Bron”/Kerk Roept.

Namens de bezoekgroep
Gerda van Ommeren

Liturgisch Bloemschikken 2018/2017/2016/2015/2014/2013/2012/2011/2010/2009

Hier vindt u de foto's van het liturgisch bloemschikken.

datum en tijdstip 29-07-2018 om 10.00 uur

Open Vrouwenochtend