PKN
Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren
 
Doopdienst 22 januari 2023

Op zondag 22 januari werden Riley, Noreh en Sebb gedoopt. Het was feestelijk om in zo'n volle kerk bij elkaar te zijn. De kinderen van de kinderkerk maakten ook deze keer een vlieger voor de dopelingen. Een aantal foto's in dit album

Bekijk alle foto's
 
Vrijwilligersavond Kringloop 13 januari 2023

Op vrijdag 23 januari 2023 was er een avond voor de vrijwilligers van de kringloopwinkel.
Het was een gezellige avond met een groot aantal vrijwilligers.
Helaas was niet iedereen aanwezig. Er was lekker taart en de hapjes werden gesponsord
door cafetaria De Vogelenzang.
 

Bekijk alle foto's
 
Kerst 2022 "Lichtjestocht"

Op vrijdag 23 december organiseerde onze Kinderkerk het Kerstfeest voor de kinderen. Dit jaar als een lichtjestocht langs de verschillende scenes van het Kerstverhaal. We eindigden in de kerk, waar we Maria en Jozef met het Kind vonden.
Het regende de hele dag... Gelukkig werd het 's avonds droog en gingen veel kinderen, vaders, moeders, oma's en opa's, ooms en tantes op zoek naar het Kind...
Hier een aantal foto's, met dank aan Wilma en Lotte.

Bekijk alle foto's
 
Doop Linn

Op 6 november werd Linn gedoopt. Haar broer en zus vulden de doopvont met water en we waren met heel veel mensen bij elkaar om er getuige van te zijn. Linn hoort er bij, bij de Goede Herder, maar ook bij ons allemaal.
In dit album enkele foto's, met dank aan Thea.

Bekijk alle foto's
 
Doop Elena

Natuurlijk is iedere zondag feestelijk, maar zondag 2 oktober was dat helemaal! Toen werd Elena gedoopt en gezegend, in een doopdienst met een oecumenisch tintje, met inbreng van zowel Protestantse als Rooms-Katholieke zijde. Een aantal foto's in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Startweekend zondag

Zoals al veel vaker, werd de startdienst gevolgd door een high tea in 'De Bron,' met dank aan Els de Jong, die voor een heel sfeervolle entourage zorgde, waarin we samen alle meegebrachte lekkernijen konden proeven.
Maar eerst een heerlijk volle kerk, waarin het recept van 'bijbelse koek' werd gedeeld, en duidelijk werd dat we allemaal nodig zijn...
God nodigt ons uit om mee te doen, fijn dat we vanmorgen met zoveel mensen 'ja' mochten zeggen!

Een bemoedigend begin van een nieuw seizoen kerkenwerk...

Bekijk alle foto's
 
Startweekend zaterdag

Hoera, na twee jaar van beperkingen konden we weer helemaal los! Een startweekend als vanouds. Zaterdag een gezellige middag en avond bij Wilma en Marcel, met dank aan de commissie: Joke, Wilma, Gerda, Els, Christa en Marinus, die de middag hebben voorbereid.

En wat fijn dat er ook zoveel mensen waren! 

 

Bekijk alle foto's
 
Overstapdienst

Op een stralende zondag namen tien kinderen afscheid van de kinderkerk en maakten ze de overstap naar de tienerkerk. We waren met velen rond hen bij elkaar in een gezinsdienst in de openlucht, in de pastorietuin, onder optimale omstandigheden
Een fotoimpressie, met dank aan Thea, in dit album

Bekijk alle foto's
 
Doop Amy

Op 26 juni werd Amy gedoopt. Haar ene opa mocht haar binnendragen, haar andere opa las een zelfgemaakt gedicht. Tante Esther maakte foto's, tante Karen bad het doopgebed, tante Linda las de schriftlezing. En de kinderen van de kinderkerk maakten natuurlijk weer een vlieger!
Enkele foto's in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Doop Yorick

Niet alleen het weer was mooi op zondag 15 mei, maar in een mooie dienst werd Yorick gedoopt. Zijn opa las een mooi gedicht, en To Believe, het koor waar zijn papa en mama in meezingen, zong een paar liederen. En natuurlijk maakten de kinderen van de kinderkerk weer de bekende vlieger.
In dit album een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag 26 april 2022

                                               
Wat was het fijn om na 2,5 jaar weer een ouderenmiddag te mogen organiseren.
We hebben de contacten op allerlei gebied erg gemist. Dat was ook goed te horen, er is voor 2,5 jaar gepraat met elkaar.
De locatie deze keer was bij Appelcafé Gruun, we zijn daar goed ontvangen en niets tekort gekomen deze middag. Met het organiseren wisten we nog niet wat voor afstand en hoeveel gasten er aanwezig mochten zijn, dus wat meer ruimte gezocht. En na zoveel tijd ook eens wat extra’s voor iedereen. Zeker ook voor de dames van de bezoekgroep die er altijd (met liefde) veel tijd in steken en ook de afgelopen Corona-jaren het contact met onze ouderen op allerlei manieren in stand hebben gehouden, was het verdiend om eens rustig van de middag te kunnen genieten.
Ds. Overdijk opende de middag met ons, Els zorgde voor de muzikale begeleiding en daarna verhuisden we naar de educatieruimte, waar schrijfster/journalist Annegreet v Bergen met beeld en vertelling (en dank aan Joël die de techniek op zich heeft genomen) ons meenam naar de jaren 50-60. Zij heeft een aantal boeken geschreven o.a. Gouden jaren en het Goede leven, hierover ging haar presentatie. Na de pauze kon men vragen stellen of zelf herinneringen uit die tijd vertellen en was er als afsluiting nog een korte presentatie van voorwerpen uit het verleden en hoe zien ze er nu uit in het heden. Het was duidelijk met veel humor en vooral heel herkenbaar wat we te zien en te horen kregen.
Bij binnenkomst,  in de pauze en na afloop zijn we door het Appelcafé voorzien van een hapje en een drankje met als afsluiting een broodmaaltijd.
Het was goed om weer op deze manier samen te zijn. Ook confronterend omdat er in deze paar jaren toch een aantal leden van onze gemeente ons zijn ontvallen, zij worden door hun naaste maar ook door ons allen gemist. Maar ook goed dat we weer een aantal nieuwe gezichten  mochten verwelkomen. Op 10 november hopen we de volgende ouderenmiddag te houden, was u er nog niet bij geef u t.z.t. gerust op bij u bezoekdame/ouderling, het komt van te voren allemaal in de Bron en Kerk Roept te staan. Van harte welkom!!
Mede namens de dames/heer van de bezoekgroep,
Gerda v Ommeren
 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen Kinderkerk

Met Palmpasen hielden we een kinderkerk XXL, waar de kinderen het verhaal van de intocht hoorden en een palmpaasstok versierden. Bij het uitgaan van de kerk was het weer een vrolijk gezicht!
In dit album een paar forto's.

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Opbouw

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Inrichting

Bekijk alle foto's
 
Kringloopwinkel Spullen

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch Bloemschikken 2022/2021/2020/2019/2018

Hier vindt u de foto's van het liturgisch bloemschikken.

Bekijk alle foto's
 


 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 26-03-2023 om 10.00 uur
meer details

Palmzondag
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00 uur
meer details

 
vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.