PKN
Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren
 
Overstapdienst

Sander, Julian, Jara, Sophie en Thijs gaan na de vakantie naar het voortgezet onderwijs. Daarom stapten ze in de gezinsdienst van 14 juli over van de kinderkerk naar de tienerkerk. Ze namen afscheid van de kinderkerk, en kregen een liedboek als aandenken aan deze periode. Hopelijk wordt het niet alleen een aandenken voor ze, maar gaan ze het ook in de kerk gebruiken. Ze werden hartelijk welkom geheten op de tienerkerk, dus afscheid namen we niet... In dit album een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Belijdenisdienst Pinksteren

In de Pinksterdienst legden Celine, Rick en Maaike blijdenis van hun geloof af, en werd Maaike ook op grond van haar belijdenis gedoopt. Het was een volle, feestelijke dienst!

Bekijk alle foto's
 
Ommerense Bijbelquiz

Op 17 mei organiseerde de plaatselijke werkgroep van het Nederlands Bijbelgenootschap de "Ommerense Bijbelquiz" waarin 8 teams van 4 personen uit allerlei geledingen van de gemeente het tegen elkaar opnamen in een bijna professionele bijbelquiz.
De teams en het publiek hebben zich kostelijk geamuseerd...
Op de derde plaats eindigde het team van de kerkrentmeesters, het team van de kinderkerk werd tweede en het team van gospelkoor "To Believe" ging met de hoogste eer strijken: zingend geloven loont!

Bekijk alle foto's
 
Rommelmarkt 1 juni 2019

Bekijk alle foto's
 
Palmzondag

Zoals ieder jaar versierden ook nu op Palmzondag de kinderen van de kinderkerk een palmpaasstok. Een vrolijke stok, vol symbolen van het lijdensverhaal van Jezus.
In dit album een paar foto's...

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag met high tea 2 april 2019Dinsdag 02-04-2019 was er weer ouderenmiddag in de “Bron”.
Het was een gezellige middag samen met onze oudere gasten van en buiten de gemeente en natuurlijk de vrijwilligers van de bezoekgroep.

De middag werd geopend door Ds Overdijk met meditatie en gebed.verdere invulling was iets anders dan we gewend zijn, we genoten deze middag van een high-tea, het “zoete” werd opgediend en genuttigd voor de invulling van de middag.
Deze werd dit keer verzorgd door Dhr. Zomerdijk, hij vertelde over de wereld van de bijen, waarvan er maar liefst 350 verschillende soorten zijn, deze middag ging het met name over de honingbij. We kregen  een filmpje te zien van een bijenzwerm die zich had genesteld aan de kerk van Ochten, hoog in de toren net onder de klok. Het weghalen daarvan was gefilmd, zo werden we meegenomen naar grote hoogte, bijzonder om te zien.
Na deze presentatie kwam het tweede deel van de high-tea de hartige hap, met dank aan alle dames van de bezoekgroep die ervoor hebben gezorgd dat het een uitgebreide en vooral smakelijke high-tea is geworden.

We kijken terug op een  geslaagde maar vooral gezellige middag!

Iedereen  wordt voor de volgende keer weer van harte uitgenodigd, ook als u er nog niet bij was/bent!
Deze middag zal zijn op donderdag 7 november 2019, met ook weer een leuke invulling, hier hoort/leest u t.z.t meer over in de “Bron”/Kerk Roept.

Namens de dames van de  bezoekgroep
Gerda van Ommeren
 

Bekijk alle foto's
 
Doop Marjolijn

Op een heel zonnige zondag, 17 februar,i werd Marjolijn gedoopt. De kinderen zongen: 'ben je groot of ben je klein, God houdt van jou!' Marjolijn hoort er helemaal bij! In dit album een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest

Zaterdagavond 22 december vierde de kinderkerk Kerststfeest. Het Kerstverhaal werd verteld met foto's, waarin de kinderen van de kinderkerk als de figuren uit het verhaal fungeerden. Er was een vrij verhaal, we zongen buiten bij de vuurkorf het 'ere zij God' en er was chocolademelk.
In dit album enkele foto's.

Bekijk alle foto's
 
Doop Tess

Op de tweede Adventszondag werd Tess gedoopt en er waren veel mensen gekomen die daar bij wilden zijn. De kinderen van de kinderkerk zongen voor Tess 'weet je dat de Vader je kent?' en samen zongen we 'Welkom, welkom in ons midden...'
Tess hoort er nu helemaal bij. In dit album een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Ouderenmiddag 22 november 2018

Bekijk alle foto's
 
Martin en Marleen in Ommeren

Op 26 september waren Martin en Marleen 't Hart - onze "eigen" zendelingen - te gast op de maandelijkse koffiemorgen. Zij zijn door de GZB uitgezonden naar Rwanda, en onze gemeente is éen van de sponsoren. Met een mooie presentatie en een openhartig verslag van hun ervaringen kwam hun werk voor ons heel dicht bij. In oktober zullen Martin en Marleen de tieners van Checkpoint ontmoeten.
In dit fotoalbum enkele foto's van de koffiemorgen.

Bekijk alle foto's
 
Startdienst/High tea

Na een schitterend middagprogramma en een fijne sing-in volgde op 16 september de zondag van ons startweekend. In een overvolle kerk vierden we een feestelijke gezinsdienst, daarna spoedden we ons naar de Bron voor de traditionele high tea, die ook dit jaar een groot succes was.
Een aantal foto's in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Startmiddag

Op zaterdagmiddag 15 september begion ons startweekend met een activiteit georganiseerd door de plaatselijke vrijwilligers van het NBG. Een kleine wandeling door het dorp, om in gesprek te komen rondom verhalen en personen uit de bijbel, spelactiviteiten en een gezamenlijke maaltijd. Een klein fotoverslag in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Doopdienst 9 september

Op 9 september werd Lizze gedoopt, er waren veel mensen die daar graag bij wilden zijn.
In dit album een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Overstapdienst

In de gezinsdienst van 8 juli stapten Geke, Jesse, Arjan, Chananja, Rick en Marith over van de kinderkerk naar de tienerkerk. Het thema van de dienst was 'De verloren penning,' een bekende, kleine, gelijkenis van Jezus uit Lucas 15. Het verhaal werd voor deze zondagmorgen een beetje 'geupdatet' zoals uit de foto-impressie blijkt...

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch Bloemschikken 2019/2018/2017/2016/2015/2014/2013/2012/2011/2010/2009

Hier vindt u de foto's van het liturgisch bloemschikken.

Bekijk alle foto's
 


 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 25-08-2019 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 01-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst - startzondag
datum en tijdstip 15-09-2019 om 10.00 uur
meer details

 
vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.