PKN
Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren
 
Kringloopwinkel

Kringloopwinkel

Een kringloopwinkel in Ommeren.
Helaas kon de Rommelmarkt in 2020 niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Daardoor ontstond er een idee om een kringloopwinkel te starten. Dit initiatief kwam op hetzelfde moment dat de scouting aangaf te gaan stoppen met hun activiteiten.  Er is daarom een aanvraag gedaan bij het Fonds Hulpbetoon in Ommeren, waar het gebouw van is. In een vergadering van het Fonds zijn de plannen kenbaar gemaakt. Het fonds heeft daar positief op gereageerd. Al snel ontstond een groep vrijwilligers om na te gaan denken over de verbouwing.
Want wat moest er veel gebeuren, en het moet natuurlijk zo min mogelijk geld kosten. Het hele pand is ontdaan van plafonds, verwarming, wanden en bij het opbouwen voorzien van isolatie. Iedere zaterdag kwam er een groep vrijwilligers om te verbouwen, schilderen, opknappen, wat was er veel te doen. Klik hier voor de foto’s.

De kringloopwerkgroep komt regelmatig samen om alles te regelen en op te zetten. Want tja…er moeten vergunningen komen, stellingen voor alle mooie spullen, een kassa, er moet gepind kunnen worden, ook moeten er corona maatregelen genomen worden. Alles moest dus helemaal ingericht worden. Klik hier voor de foto’s.

Namens de kringloopwinkel Ommeren willen we iedereen bedanken voor hun tijd, materialen en inzet! Zonder jullie was het onmogelijk geweest om in zo’n korte tijd, een geweldige winkel neer te zetten!
Wat een enthousiasme is er onder de vrijwilligers, en wat is het mooi geworden en er zijn ongelofelijk veel mooie spullen.
Echt, het gebouw is omgetoverd tot een complete, nieuwe, hippe winkel compleet met kassa en mogelijkheid tot contactloos betalen. Klik hier voor de foto’s.

Op 21 november 2020 is de Kringloopwinkel geopend!
De openingstijden zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur.

De richtlijnen van het R.I.V.M. zullen worden gevolgd en er zullen regels zijn om de kringloopwinkel te bezoeken.

De opbrengst komt ten goede aan de Hervormde Kerk Ommeren.

Volg de kringloopwinkel Ommeren ook op Facebook en Instagram voor alle nieuwtjes
U bent van harte welkom in de leukste kringloopwinkel van de regio!
 
terug
 
 

Zondagsdienst
datum en tijdstip 08-10-2023 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 15-10-2023 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst - Nationale Bijbelzondag
datum en tijdstip 22-10-2023 om 10.00 uur
meer details

Zondagsdienst
datum en tijdstip 29-10-2023 om 10.00 uur
meer details

 
vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.