Algemene informatie Algemene informatie

Vrouwenvereniging Weest Getrouw.

Onze vrouwenvereniging is opgericht in 1943.
We bestaan dus ruim 75  jaar.
Op donderdagavond, om de 2 weken, komen we bij elkaar. Op een doorsnee avond beginnen we met het zingen van een lied, horen een stukje uit de bijbel en een korte lezing uit een bijbels dagboekje  en zingen we nog een lied. Daarna zijn er vaak wat mededelingen en dan is het al weer tijd voor koffie of thee. Iedere keer is er iets lekkers bij en er is genoeg ruimte om even met elkaar van gedachten te wisselen.
Na de pauze worden de avonden afwisselend ingevuld met muziek, dans, een interessant onderwerp, bloemschikken, bingo, etc, etc en zelfs de “ouderwetse” maar o zo gezellige spelletjesavond komt aan bod. We vieren sinterklaas en kerst en aan het eind van het seizoen maken we een uitstapje met de bus.
In het jubileumjaar hebben we een gezellig reisje ondernomen en lekker gegeten met elkaar. Op de daaropvolgende verenigingsavond is er een jubileumboekje uitgekomen voor alle leden. Ook het logo en het verenigingslied zijn op die avond geïntroduceerd. Iedereen mocht een gast meenemen. En…. Onze vereniging is uitgebreid met maar liefst 7 nieuwe leden.
We tellen nu 41 leden en Dirkje Zaaijer – van Os is ons ere-lid.
De contributie bedraagt 25 euro voor een half jaar. De koffie en thee en soms ook nog een maaltijd zijn bij die kosten inbegrepen.
U krijgt dus heel veel voor heel weinig.

U zult misschien denken: elke 14 dagen? Dat is vaak. Maar het is reuze gezellig en dikwijls ook erg interessant. De avonden beginnen om 19.30 uur en zijn om 21.30 uur afgelopen.

Samenstelling Bestuur Samenstelling Bestuur

Van links naar rechts
Gerrie Kramp, Annie Timmer, Anneke Ursinus, Henny Verkerk, Nelly Zaaijer

Voorzitster                                      : Anneke Ursinus

Secretaresse                                   : Henny Verkerk

Penningmeester en 2e voorzitster        : Annie Timmer

2e Secretaresse                               : Nelly Zaaijer

2e Penningmeester                           : Gerrie Kramp

Erelid: Dirkje Zaaijer – van Os

Sinds kort komt er een verenigingsboekje uit.
Het streven is om dit  3x in het seizoen uit te brengen.

Propagandacommissie:

Gerda van Ommeren           0612865769
Henny Verkerk                   0344601658
Els Overdijk                      0344785704

Agenda 2020 Agenda 2020

Hoe ziet ons programma er uit voor de komende periode?

Alle avonden beginnen om 19.30 uur.
2 april                Bloemstukje maken
16 april              Glas in lood/glaskralen
30 april              Spelletjesavond
14 mei               St Reddingshonden Duiven ( tot 22.00 uur)
28 mei               Afsluiting seizoen
3 juni                 Busreis

De busreis is voor leden maar ook voor andere belangstellenden, Mannen mogen deze keer ook mee.
We vertrekken om 08.00 uur bij De Bron.
Gaan koffie drinken met gebak in Haarzuylen. Daarna vertrekken we naar Alkmaar waar we even vrijaf hebben (helaas is er geen kaasmarkt) . Daarna gaan we naar Oterleek voor een lekkere lunch om de dag te vervolgen via een mooie route door de Zaanstreek naar Zaandijk. Hier bezoeken we het openluchtmuseum de Zaanse Schans en het Verkade paviljoen (de Meisjes van Verkade) . Hier draaien de authentieke machines nog volop en komt de geschiedenis tot leven. Bovendien komen we alles te weten over het maken van chocolade en biscuit. Na dit bezoek verlaten we de Zaanse Schans en rijden we naar ons dineradres. Rond  21.00 uur verwachten we weer thuis te zijn.
De onkosten voor deze hele dag zijn 70 euro p.p.
Opgave bij Anneke Ursinus of  Annie Timmer.

Kom gerust een keertje de sfeer proeven.
Wie weet is het iets voor u.

Namens de PR commissieleden Gerda van Ommeren en Henny Verkerk.
Els Overdijk

datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur